AFAMA vol ajudar a conviure amb el malalt d’Alzheimer per millorar la seva qualitat de vida i la dels seus cuidadors i cuidadores.
El nostre objectiu principal és:
Ajudar a les famílies a conviure amb un malalt d'Alzheimer millorant la seva qualitat de vida i la dels seus cuidadors.
Altres objectius que pretenem aconseguir:
Amb els malalts:
- Mantenir la capacitat cognitiva treballant les seves funcions.
- Mantenir la capacitat funcional.
- Aconseguir i mantenir una autonomia i independència (hàbits en els horaris, higiene).
- Facilitar la realització de les activitats de la vida diària oferint les ajudes necessàries.
- Prevenir l'augment de la dependència mitjançant intervencions rehabilitadores i terapèutiques.
- Fomentar relacions i activitats socials gratificants.
- Facilitar la permanència dels malalts d'Alzheimer en el seu entorn habitual.
Amb els familiars:
- Donar l'opció als cuidadors i familiars dels malalts que puguin gaudir de temps lliure i donar l'oportunitat per a que puguin desenvolupar la seva activitat laboral.
- Oferir suport social, assistencial i psicològic a les famílies que mantenen en el seu mitjà als malalts.
- Que el cuidador sàpiga que el malalt estarà ben atès per part del personal responsable del centre.
- Oferir estratègies per controlar i gestionar l'estat emocional dels cuidadors.
- Prevenir i solucionar possibles conflictes familiars deguts a la permanència del malalt al seu domicili.
- Dotar les famílies de les habilitats necessàries per a la realització de tasques d’atenció als malalts.
- Vincular als familiars dels malalts en el tractament.
- Fomentar el desenvolupament d'hàbits saludables.
- Adequar l'habitatge a les necessitats del malalt mitjançant adaptacions i/o instal·lació d'ajudes tècniques reduint el malestar psicològic.
- Fomentar la xarxa de suport social
- Optimitzar els recursos existents per satisfer les necessitats d'aquest col·lectiu.
- Servei d'acollida i informació: tots els familiars que tinguin cura d'un malalt d'Alzheimer o altres demències rebran tot l'assessorament i la informació que necessitin.
- Servei d'atenció social: atenció individualitzada a les famílies per atendre o donar suport a la problemàtica sociofamiliar que genera la malaltia de l'Alzheimer i per informar, orientar i assessorar sobre els recursos sociosanitaris existents, per pal·liar -la.
Entrevistes individualitzades amb la família, realitzades per la treballadora social, per informar-los de tots els serveis que podem oferir.
- Informar d'ajudes econòmiques a través d'entitats i tramitacions: informar tots els familiars de tots els ajuts i serveis que ofereix AFAMA, l'àrea de serveis socials, Govern Balear, IMAS, o qualsevol novetat que alleugerir la tasca dels cuidadors, ja ben siguin públiques o privades.
- Informar de recursos nous i/o disponibles (serveis de préstec): cadires de rodes, protectors de llit, matalassos d'aire, caminadors, llits ortopèdiques, etc. Tenint en compte que tots els socis d'AFAMA tenen un descompte per la compra de qualsevol d'aquests recursos.
- Ajuda domiciliària: és un servei especialitzat que mitjançant personal qualificat proporciona suport personal, atenció i ajuda als malalts d'Alzheimer en els seus domicilis (és un servei privat), quan no pot ser cobert pel SAD que ofereix serveis socials de l'Ajuntament.
- Servei d'atenció psicològica: atenció psicològica individual i/o familiar mitjançant entrevistes, tant d'orientació com de valoració i psicoterapèutiques realitzades per una psicòloga.
- Centre de dia: Servei de centre de dia per als malalts d'Alzheimer i altres demències que es troben en diferents fases de la malaltia, facilitant a la família unes hores de descàrrega. A més d'activitats d'estimulació cognitiva, teràpia ocupacional, exercici físic ,. Actualment l'horari és de 8:30 h fins 18:00 h, de dilluns a divendres i dissabtes de 9:00 a 17:00 h però aquest horari és flexible segons la necessitat de cada família.
- Centre estimulació: Servei de teràpies cognitives en diferents grups segons la seva afectació, amb un horari de 9:00 h. a 13:00 h. i de 15: 00h. a 18:00, però aquest horari també és flexible segons la necessitat de cada família.
- Respir Familiar: Servei combinat de Centre de Dia i de Residència Sant Domingo, perquè la família pugui gaudir d'un respir, amb un període màxim de 15 dies.
Agregue este mapa a su sitio web;
Utilizamos cookies y otras tecnologías de seguimiento para mejorar su experiencia de navegación en nuestro sitio web, mostrarle contenido personalizado y anuncios dirigidos, analizar el tráfico de nuestro sitio web y comprender de dónde provienen nuestros visitantes.. Política de privacidad