facebooktwitterpinterest

Reseñas, información para Biblioteca Municipal Canet de Mar

Biblioteca Municipal Canet de Mar

Sobre Nosotros

Benvinguts a la Biblioteca P. Gual i Pujadas de Canet de Mar!!!
Reglament: http://issuu.com/bibliotecacanetdemar/docs/reglament_bib._p._gual_i_pujadas

Historia

Breu història
- Primer emplaçament de la biblioteca popular
La biblioteca de Canet va tenir el seu primer emplaçament al passeig de la Misericòrdia, 13, en un edifici inaugurat el 8 de desembre de 1919 . Aquest va ser un edifici construït per Lluís Planas i Calvet quan la Mancomunitat es va proposar crear una Xarxa de Biblioteques Populars als pobles de Catalunya.
- Actual ubicació de la biblioteca popular
L'any 1999 el servei de biblioteca es va traslladar a un edifici modernista, l'Ateneu Canetenc, obra de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner.
Les germanes Maria i Mariana Bosch van encarregar a Lluís Domènech i Montaner aquest edifici, que va ser el primer que va fer l´arquitecte a Canet, l´any 1885. Volien fer una societat recreativa amb el nom d´Ateneu Canetenc que estaria al servei del Partit Liberal en contraposició al Casino Canetenc que era la seu del Partit Conservador.
La Societat Ateneu Canetenc es va dissoldre el 1893 i el 1895 va passar a ser la seu del Foment Catalanista fins al setembre de 1923, moment en què el general Primo de Rivera va fer el cop d´estat. El 1924 ja era l'edifici on es concentrava l´Ateneu Obrer i després de la Guerra Civil espanyola es va convertir en el Centro de Educación i Descanso. Des de 1999 és la seu de la Biblioteca P. Gual i Pujadas.
Hem de situar l´Ateneu dins dels inicis del modernisme. Respecte a l´edifici en concret, podem ressaltar la cantonada, que va ser convertida en una mena de frontissa que donava pas al carrer Ample. Tancant la part superior de la façana, trobem un treball de forja representant dos gossos o dracs enfrontats. Al balcó de ferro forjat corregut de la façana hi ha representats elements vegetals i diferents escuts que intenten donar solució a l´origen de la paraula Canet (del llatí cannetum (canyissers), o can (gos)). També hi ha referències mitològiques als estucats amb representació de l´al·legoria de la dansa i el teatre.
La biblioteca porta el nom del franciscà canetenc Pere Gual i Pujadas.



"Breu història- Primer emplaçament de la biblioteca de Canet al passeig de la Misericòrdia, 13, en un edifici inaugurat el 8 de desembre de 1919 . Construït per Lluís Planas i Calvet quan la Mancomunitat es va proposar crear una Xarxa de Biblioteques Populars als pobles de Catalunya.- Actual ubicació: L'any 1999 el servei de biblioteca es va traslladar a l'edifici modernista, l'Ateneu Canetenc, obra de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner.Les germanes Maria i Mariana Bosch van encarregar a Lluís Domènech i Montaner aquest edifici, que va ser el primer que va fer l´arquitecte a Canet, l´any 1885. Hem de situar l´Ateneu dins dels inicis del modernisme.La biblioteca porta el nom del franciscà canetenc Pere Gual i Pujadas."
Dirección:
Teléfono: 937956037
Ciudad: Canet de Mar


Horas laborales

lunes: 16:00 - 20:30
martes: 16:00 - 20:30
miércoles: 16:00 - 20:30
jueves: 10:00 - 13:00


búsquedas relacionadas: Biblioteques, Bibliotecavirtual diba cat el meu espai
Lugares similares cerca
Ca la Llima Ca la Llima 960 km
Biblioteca P. Gual i Pujades Biblioteca P. Gual i Pujades 960 km Contenta pero hay más ruido que silencio. La gente habla y las bibliotecarias también...
Reseñas
Contenta pero hay más ruido que silencio. La gente habla y las bibliotecarias también, en vez de pedir silencio. Eso y un bar casi que lo mismo
Está abierta 28 horas a la semana¿? Estupendo!!!!..............así ayudamos con horarios variados!!! Todo va a peor!!! seguramente estaran muy estresad@s!!!
Puedes prestar libros que quieres en este biblioteca y el servicio de la persona es amable , és el mejor sitio para estar tranquilo y silencio haciendo los debedes,leyendo libros etc......
Hola,me gusta mucho ir la biblioteca de Canet de Mar.Un saludo.
Es una biblioteca amplia de estilo modernista. Digna de visitar.
se está bien y tranquilo
Traducido por Google Ateneu Canetenc es hoy la biblioteca pública Padre Gual y Pujadas de Canet de Mar Original Ateneu Canetenc és avui la biblioteca pública Pare Gual i Pujadas de Canet de Mar
Traducido por Google Un servicio público de calidad, pero escasea en Horario de apertura, lo que hace que no sea favorable para la consolidación laboral y de estudio. Original Un servei públic de qualitat, però escasseja en Horari d'obertura, fet que fa que no sigui favorable per la consolidació laboral i d'estudi.
Traducido por Google Biblioteca con personal amable y donde encuentras facilidades para encontrar lo que buscas. Espacio suficiente y buena situación en un peculiar edificio. Original Biblioteca amb personal amable i on trobes facilitats per trobar el que busques. Espai suficient i bona situació en un edifici peculiar.
Comenta sobre este lugar

Agregue este mapa a su sitio web;



Nosotros usamos cookies

Utilizamos cookies y otras tecnologías de seguimiento para mejorar su experiencia de navegación en nuestro sitio web, mostrarle contenido personalizado y anuncios dirigidos, analizar el tráfico de nuestro sitio web y comprender de dónde provienen nuestros visitantes.. Política de privacidad