Més opinió. Més participació. Més xarxes. Més informació. Campanya 'Amb els nostres mitjans': http://www.onamediterrania.cat/amb-els-nostres-mitjans/
El 22 de maig de 2013 s'edità l'últim número de Diari de Balears en paper, tot i que el seu projecte queda viu a la xarxa. El 25 de juliol del mateix any es dugué a terme una profunda reconversió del projecte web de Diari de Balears, amb una revisió de la filosofia així com de la plataforma digital www.dBalears.cat.
L'actual Diari de Balears és una publicació amb molta història al darrera. Els orígens del diari els podem situar en el primer quart del segle XX, quan el financer mallorquí Joan March va fundar a Palma, l'any 1923, el diari el Día, de caire liberal. L'any 1939 aquesta publicació es va fusionar amb Falange, que era editada pel moviment polític del mateix nom. Així fou com va néixer Baleares, que en molt poc temps es va situar al capdavant dels mitjans informatius de l'Illa.
El 1984 el diari Ultima Hora va adquirir Baleares.
El 1996, el Consell d'Administració d'Hora Nova va decidir editar el rotatiu en la llengua catalana de les Illes Balears, canviant la seva capçalera per la de Diari de Balears i convertint-lo en el primer periòdic escrit en la llengua pròpia de les Illes.Dos anys més tard es llençava el projecte electrònic de Diari de Balears, convertint-se en un dels mitjans pioners de les Illes en aquesta qüestió. L'objectiu era traslladar la publicació diària a l'incipient món d'Internet.
La següent passa es produeix el maig de 2008, amb una reconversió important de la imatge i els continguts, que aporta més dinamisme a l'edició i suposa una aposta decidida per captar la participació i la col·laboració dels lectors.
En tot aquest temps el rotatiu s'ha guanyat el suport i el reconeixement d'un ampli sector social, que reivindica l'ús i la preservació de la llengua i la cultura pròpies.
Diari de Balears ha rebut els premis Gabriel Alomar, de l'Obra Cultural Balear (OCB); El Temps de Comunicació del País Valencià; de Joves per la Llengua; Marianet d'Argent, del Centre d'Estudis de l'Esplai; i Llaüt, del Lobby per la Independència. El seu editor, Pere A. Serra, va ser condecorat amb la Creu de Sant Jordi el 1996.
Diari de Balears ha ofert als seus lectors col·leccionables ben interessants, com Turisme i societat i la Guia dels pobles de Mallorca. En aquests moments, continua lliurant cada dissabte els fascicles de l'Atles d'Història de Mallorca, pertanyent a la Gran Enciclopèdia de Mallorca. A més, l'edició dels diumenges inclou de franc un volum de la Bibilioteca d'Escriptors Mallorquins, una col·lecció de seixanta llibres publicada en col·laboració amb el Consell de Mallorca i amb la Banca March.
Al complir el primer any de l'edició en català, Diari de Balears va instituir el premi Primera Plana, que s'ha atorgat a institucions i a personalitats com el Teatre de Bunyola, Biel Majoral, Sebastià Salom, el Moviment d'Escoles Mallorquines, Joves de Mallorca per la Llengua, el vicari general Andreu Genovart, l'Escola Pública de Son Sardina, el grup musical Antònia Font i l'associació Pun Cat.
Entre les iniciatives destacades d'aquest rotatiu, hi figura el Club dels Joves Periodistes, adreçat als estudiants de Secundària, als quals es dóna a conèixer l'ofici de periodista. Cada setmana, Diari de Balears publica un suplement amb les cròniques redactades pels joves que integren aquest club i que, alhora, participen en activitats didàctiques com ara xerrades i taules rodones; la visita de la planta impressora del Grup Serra, on s'imprimeix aquest periòdic; i una gran festa de final de curs.
Informar i difondre la cultura de les Illes Balears en la llengua pròpia.
Diari de Balears.
Agregue este mapa a su sitio web;
Utilizamos cookies y otras tecnologías de seguimiento para mejorar su experiencia de navegación en nuestro sitio web, mostrarle contenido personalizado y anuncios dirigidos, analizar el tráfico de nuestro sitio web y comprender de dónde provienen nuestros visitantes.. Política de privacidad