facebooktwitterpinterest

Reseñas, información para Eixarcolant

Sobre Nosotros

Recuperem els usos tradicionals de la vegetació, transformem el model agroalimentari. Organitzadors de la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades.

Historia

Des del Col·lectiu Eixarcolant treballem per la recuperació dels usos tradicionals de la vegetació. Són un llegat de valor incalculable i una eina bàsica per transformar el model agroalimentari actual. Cal avançar vers un sistema de producció i consum d'aliments més sostenible, saludable i just. Podríem dir que estem "Recuperant el passat per transformar el futur"

Es tracta d'un projecte transversal, que consta de tres pilars bàsics i indissociables, que han de fer possible la transformació real del model agroalimentari mitjançant la recuperació dels usos tradicionals de la vegetació: RECERCA + DIVULGACIÓ + DESENVOLUPAMENT EMPRESARIAL. Tot per aconseguir que allò que per a les generacions anteriors era quotidià pugi ser recuperat, estudiat, i adaptat a la realitat actual; i esdevingui de nou un element més en el nostre dia a dia.

Us presentem aquest projecte innovador i transformador amb molta il·lusió, amb el qual volem projectar vers el futur un coneixement ancestral abandonat i menystingut.

Duem a terme diferents activitats i col·laboracions al llarg de l'any, però l'esdeveniment central que organitzem és la JORNADA GASTRONÒMICA DE LES PLANTES OBLIDADES, una iniciativa pionera a nivell català i estatal, que el MARÇ DEL 2017 viurà la 2a edició, gràcies a l’excel·lent acollida que va tenir l'edició del 2016. Properament us informarem de la data definitiva. Us hi esperem!


Per què EIXARCOLANT? Eixarcolar: segons el Diec, “Acció d’arrencar les males herbes dels camps de conreu, de forma manual. Pràctica molt habitual abans de l’arribada dels herbicides” Una persona gran de la comarca afegeix “Ens passàvem hores eixarcolant els camps, però no et pensis pas que llençàvem les males herbes que arrencàvem! Moltes d’elles ens les guardàvem a les butxaques del davantal i ens les menjàvem al següent àpat, eren ben bones amanides amb oli i sal!”

L’objectiu de la jornada és precisament el de recuperar les sensacions, gustos, aromes i textures que experimentaven aquests joves, que ara ja són avis, quan recollien les mal anomenades “males herbes” per fer coses tant simples però alhora tant bones i saludables com una amanida, una truita, una infusió o un licor de sobretaula.

Us presentarem un programa amb considerables novetats i ampliacions respecte l'edició anterior, i en el qual hem procurat posar a l’abast de tots vosaltres una combinació equilibrada d’activitats que us permetin introduir-vos en uns gustos ja oblidats, en uns coneixements tradicionals que ja no es transmeten de generació en generació, i en un estil de vida més saludable i més sostenible de forma amena i divertida. Alhora, aquest programa vol ser un homenatge a les generacions passades, persones que van ser dipositàries d’un coneixement tradicional acumulat durant generacions, coneixement davant del qual la modernitat massa vegades ens ha tornat sords.

Tasts, tallers, xerrades divulgatives, presentacions de productes, intercanvis amb la gent gran, debats, fira de productes, jocs, concursos, dinar, trobades, i molt més en la 2a edició de la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades.

Volem que gaudiu d’un dissabte envoltats de gastronomia i de tradició. En parella, amb la família o amb els amics; i per això a més a més dels tasts i xerrades, també hem preparat activitats infantils, parades relacionades amb cadascun dels tasts, música en directe, i un dinar deliciós on les plantes silvestres i els productes ecològics seran protagonistes.

Les activitats de la jornada són gratuïtes per tots els assistents (exceptuant el dinar), però cal inscripció prèvia per tal de poder preparar de forma adequada els tasts i la resta d’activitats.

Amb la vostra participació estareu contribuint a la recuperació d’uns usos i unes tradicions que ens han de permetre avançar vers un model agroalimentari més saludable, més sostenible, i socialment més just. Gràcies.

Si desitgeu col·laborar amb nosaltres, estarem encantats que ens contacteu enviant un correu a [email protected] o trucant al 690 373 980

Per més informació: www.eixarcolant.cat




"El Col·lectiu Eixarcolant és una entitat sense ànim de lucre que té per a objectiu transformar el model de producció, distribució i consum d’aliments vers un sistema més sostenible i just,afrontant així reptes que ens interpelen a tots com a societat i que són claus per al benestar actual i futur.Les eines que emprem per aconseguir-ho són les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals, la formació i la divulgació, la recerca aplicada, la dinamització territorial, la conscienciació i la incidència política."
Dirección: 08700 Igualada
Teléfono: 690 373 980
Ciudad: Igualada
Código postal: 08700



búsquedas relacionadas: Les Refardes, Parc de les Olors
Reseñas
No sólo conciencia, también actitud y acción. Ánimo!!!
Traducción de Google Genial la jornada gastronómica de enjarcolante!! Charlas interesantísimas, mercado artesano con unos productos exquisitos, agradeciéramos de la buena labor divulgativa naturalmente medioambiental Original Genial la jornada gastronomica d’eixarcolant!! Xerrades interessantisimes, mercat artesa amb uns productes exquisits, agraidissim de la bona tasca divulgativa naturalment mediambiental
Traducción de Google Es el tercer año que vamos y es increíble todo lo que hacen, luchar por una soberanía alimentaria entre otras cosas. ¡El menú buenísimo! Una muy buena organización Original Es el tercer any que hi anem i és increïble tot el que fan, lluitar per una sobirania alimentària entre d'altres coses. El menú boníssim! Una molt bona organització
Traducción de Google Un gran equipo con mucha experiencia, conocimientos, iniciativa,... que recupera plantas olvidadas y variedades tradicionales. La jornada un 10 al igual que todas las demás actividades y proyectos que llevan a cabo. Un equipo fantástico. Original Un gran equip amb molta experiencia, coneixaments, iniciativa, ... que recupera plantes oblidades i varietats tradicionals. La jornada un 10 igual que totes les altres activitats i projectes que duen a terme. Un equip fantàstic.
Traducción de Google Descubrí de casualidad esta iniciativa. Estoy muy contenta y coincido plenamente con sus propuestas: recuperar los productos de proximidad y aumentar el conocimiento de esas especies silvestres olvidadas. He comprado el calendario del buen consumidor y el libro de plantas silvestres comestibles. Un pase!! Original Vaig descobrir de casualitat aquesta iniciativa. Estic molt contenta i coincideixo plenament amb les seves propostes: recuperar els productes de proximitat i augmentar el coneixement d'aquelles espècies silvestres olvidades. He comprat el calendari del bon consumidor i el llibre de plantes silvestres comestibles. Una passada!!
Traducción de Google Hoy hemos aprendido muchas cosas ya partir de ahora ya queremos aprender más. Ha sido fantástico!!! ¡Una sorpresa muy agradable! Mil gracias Original Avui hem après moltes coses i a partir d'ara ja en volem apendre més.Ha estat fantàstic!!!Una sorpresa molt agradable! Mil gràcies
Traducción de Google Hacen una gran labor de divulgación y son muy coherentes con sus valores. ¡Un gran proyecto! Original Fan una gran tasca de divulgació i són molt coherents amb els seus valors. Un gran projecte!
Traducción de Google Una iniciativa a seguir y potenciar. ¡Adelante!! Original Una iniciativa a seguir i a potenciar. Endavant!!
Comenta sobre este lugar

Reseñas, obtener direcciones e información para Eixarcolant.

ıgualada comunidad

horas laborales, ubicación. Igualada ıgualada organización no gubernamental (ong) mapa, vista satelital. Eixarcolant dirección, teléfono, ciudad, código postal. En esta página podrá encontrar empresas similares a Eixarcolant. En este sitio web puede compartir sus comentarios y experiencias sobre Eixarcolant con otras personas.

Agregue este mapa a su sitio web;



Lugares similares cerca
Daniela Anelise Photography Daniela Anelise Photography 277 metros La mejor fotografa! Sin duda tenemos las fotos mas bonitas como recuerdo para toda la...
Kannanda Kannanda 450 metros Kora-ki, la Re-connexió Scha-ki o la hipnosis són una alternativa per millorar la sa...
Igualada Igualada 524 metros Aquesta és la pàgina oficial de l'Ajuntament d'Igualada a Facebook. Un espai on troba...
GoNature Transpersonal Coaching GoNature Transpersonal Coaching 527 metros Inigualable formador !!! excelente comunicador y profesional . Su esencia personal ha...
Equipaments Cívics Igualada Equipaments Cívics Igualada 541 metros Pàgina dels dos equipaments cívics de l'Ajuntament d'Igualada: Centre Cívic de Fàtima...
CSA Delícies CSA Delícies 575 metros Centre Social Autogestionat Delícies C/ de les Delícies, 29-31 (Igualada - Anoia)
Kaserna + Kaserna + 612 metros Gente muy maja
El local del barri El local del barri 686 metros Bon local, per repetir visita
El Local d'Acció El Local d'Acció 754 metros Ocio alternativo. Buen ambiente. Actividades interesantes.
Creu Roja Anoia Creu Roja Anoia 1 km Entidad sin ánimo de lucro situada al lado de otros servicios públicos como bomberos ...
Alliberament Total Alliberament Total 1 km Grup vegà per l'alliberament total. Activitats per tothom Acció Directa Millorem ...
Nosotros usamos cookies

Utilizamos cookies y otras tecnologías de seguimiento para mejorar su experiencia de navegación en nuestro sitio web, mostrarle contenido personalizado y anuncios dirigidos, analizar el tráfico de nuestro sitio web y comprender de dónde provienen nuestros visitantes.. Política de privacidad