Kotikoulu mahdollistaa peruskouluikäisten lasten vaivattoman koulunkäynnin ulkomailla. Opetuksessa noudatetaan suomalaista opetussuunnitelmaa.
Ajatus Espanjaan palaamisesta syntyi keväällä 2016. Se taisi olla tarkalleen ottaen toukokuussa yhtenä ensimmäisistä mökki viikonlopuista sille keväälle. Olimme tehneet kevättöitä koko päivän, haravoineet lehtiä ja hajoitelleet viimeisiä lumikasoja. Ilma oli pilvinen ja kylmä tuuli sai ihon kanalihalle jäähdytellessämme saunan portailla. Siinä se ajatus lipsahti mieleen ikäänkuin vahingossa. Mieli jo kääntyili Espanjan suuntaan, missä siihen aikaan vuodessa jo vietettiin suurin osa ajasta ulkona ja rannalla. Olimme perheeni kanssa viettäneet jo vuodet 2012-2014 Fuengirolassa. Työskentelin tuolloin Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa. Kahden Espanjan vuoden jälkeen virkavapaat Suomen tehtävistä oli käytetty ja palattava oli.
Usein puhutaan kulttuurishokista niiden ihmisten kohdalla, jotka palaavat ulkomailta kotiin. Sellaisen mekin koimme. Vielä kovempia shokkeja oli lokakuu, marraskuu ja joulukuu. Ikäänkuin niitä ei olisi koskaan ennen kokenut. Märkä rätti läpsähteli aamuisin kasvoille polkiessani räntäsateessa töihin. Ajatus paluusta lämpöön ja valoon hiipi ovesta sisään ja istui joka ilta kanssamme iltapalalle.
Palasimme talveksi 2016-2017 takaisin Espanjaan, mutta tällä kertaa opiskelemaan. Talven aikana ajatus koulun perustamisesta heräsi ja alkoi tosissaan vaikuttaa mahdolliselta, koska suomalaisten virta Aurinkorannikolle jatkoi vain kasvuaan. Tuntui, että kaikki ovat tänne tulossa ja iltapäivälehdilläkin lähestulkoon oma sivu Aurinkorannikon jännittäville tapahtumille. Myös uutiset koulupaikkojen kesken loppumisesta Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa alkoivat olla säännöllisiä Aurinkorannikon ja kotimaisessakin mediassa. Vaikutti siltä, että tulijoita olisi paljon enemmän jos vain opiskelumahdollisuus lapsille järjestyisi.
Joskus asiat vain loksahtavat kohdilleen. Tajusimme, että mehän voisimme olla sellaisia mahdollistajia! Auttaa suomalaisia tulemaan talven tuiskeesta ja pakkasesta työskentelemään, opiskelemaan tai vaikka viettämään hyvin ansaittua vuorotteluvapaata Aurinkorannikolle. Aikuiset altaalle lataamaan pattereita ja lapset meille viettämään hauskaa koulupäivää välillä liikkuen ja uiden. Päätimme ruveta kartoittamaan mahdollisuutta perustaa uusi koulu Fuengirolaan.
Suomen opetusviranomaisten kanssa tuli nopeasti selväksi, että virallista koulutuksen järjestämislupaa ei Suomesta tähän hätään saataisi. Todistusten kirjoittamisen riemun saisimme siis unohtaa. Vaihtoehdoksi jäi espanjalaisen Academia-tyyppisen koulun perustaminen. Academiassa, eli kuten me kutsumme kotikoulussa, oppilas on virallisesti kirjoilla suomalaisessa koulussa, mutta ottaa sieltä lomaa ja on meidän koulussamme sen sijaan. Suomessahan vanhemmat voivat ottaa lapsensa lomalle ja huolehtia heidän opetuksestaan kotikoulussa. Siitä nimemmekin tulee. Opetuksen hoitaisimme vain me. Todistukset oppilas saa edelleen suomalaisesta koulustaan. Kaikki tapahtuu sekä Suomen, että Espanjan lakien mukaan.
Aloimme järjestellä lupa-asioita. Toimitilojen, lupien, yhtiön ja muiden välttämättömien viranomaisasioiden hoitaminen oli aikaa ja voimia vievää. Huomasimme, että ellemme olisi olleet Fuengirolassa paikan päällä, asioiden hoito ei olisi mitenkään onnistunut. Espanjan byrokratia on erilaista kuin Suomessa. Useassa kohdin jouduimme opettelemaan uusia säädöksiä ja toimintatapaa. Sopeutumalla kärsivällisesti espanjalaiseen tapaan toimia aloimme saada tuloksia aikaiseksi. Useiden paikallisten ja kotimaisten tukijoiden avulla alammekin viimein olla valmiita.
Kouluumme ilmoittautuminen on käynnissä PIAN ja ensi syksynä ovensa avaa Fuengirolan Kotikoulu - Academia Finlandesa!
Agregue este mapa a su sitio web;
Utilizamos cookies y otras tecnologías de seguimiento para mejorar su experiencia de navegación en nuestro sitio web, mostrarle contenido personalizado y anuncios dirigidos, analizar el tráfico de nuestro sitio web y comprender de dónde provienen nuestros visitantes.. Política de privacidad