facebooktwitterpinterest

Reseñas, información para Geganters d'Alaró

Sobre Nosotros

Colla gegantera d'Alaró.
Gegants: Guillem Cabrit i Guillem Bassa.

Historia

Na Tomassa, la primera geganta

Des de l'any 1995 Alaró comptava amb una geganta, construïda per l'Associació de Pares i Mares del C.P. Sant Bartomeu amb motiu de la desfilada de carrosses d'aquell any, i que va ser entregada a l'Ajuntament. La geganta va ser batejada amb el nom de Tomassa.
No obstant,na Tomassa té l'inconvenient que, degut al seu elevat pes i a la seva estructura, és difícil de moure i fer-la ballar. Davant aquestes circumstàncies i considerant que els gegants són un element festiu important, l'Ajuntament va prendre la decisió de fer dos companys per na Tomassa, construïts de manera que fossin aptes per al ball.


El naixement dels gegants

A l'hora de crear els gegants es va tenir clar en tot moment que aquests havien de constituir un element festiu del poble i, a més, havien de ser representatius del municipi quan aquests sortissin fora del poble. Fet aquest plantejament no hi va haver cap dubte a l'hora de decidir que els personatges representats havien de ser Cabrit i Bassa, els dos personatges medievals defensors del Castell d'Alaró quan el rei Alfons III va usurpar el Regne de Mallorca al seu oncle, Jaume II i que, segons la llegenda, varen ser executats torrant-los en unes graelles a la plaça de la vila, per ordre del rei Alfons.
La construcció dels gegants va ser encomanada a Mariano "Kake" Portas, que va tenir-los enllestits el dia 6 d'agost de l'any 2000, dia del seu bateig.
Les característiques tècniques dels dos gegants construïts eren:
Pes: 53 kg (Cabrit) i 52 kg (Bassa)
Alçada: 4,30 metres.

El bateig dels gegants
Una vegada construits els gegants només mancava presentar-los en societat: a la, diguem-ne, civil, i a la gegantera, per la qual cosa es va pensar en una trobada de gegants, a la qual es va convidar a tots els gegants de Mallorca. D'aquests, els que varen poder participar a la festa foren:
Gegants d'Inca: el sabater i la sabatera.
Gegants de Sóller: els pagesos Antoni i Catalina.
Gegants d'Alcúdia: en Rampell i na Pipella.
Gegants de Sa Pobla: els pagesos Antoni i Margalida.
Gegants de Ciutat: els Xeremiers, en Tòfol i na Francinaina.
Gegants de Calvià: el rei en Jaume i la reina Violant d'Hongria
Precisament els gegants de Calvià varen ser els elegits per batejar els nous gegants Guillem Cabrit i Guillem Bassa, que d'aquesta forma es varen integrar dins la comunitat gegantera de Mallorca i es varen convertir, d'alguna forma, en els més grans ambaixadors del nostre poble.

Dirección: Ajuntament d'Alaró, 07340 Alaró
Ciudad: Alaró
Ruta: Ajuntament d'Alaró
Código postal: 07340


Comenta sobre este lugar

Agregue este mapa a su sitio web;



Nosotros usamos cookies

Utilizamos cookies y otras tecnologías de seguimiento para mejorar su experiencia de navegación en nuestro sitio web, mostrarle contenido personalizado y anuncios dirigidos, analizar el tráfico de nuestro sitio web y comprender de dónde provienen nuestros visitantes.. Política de privacidad