facebooktwitterpinterest

Reseñas, información para Gent d'Alella amb la Seguretat

Gent d'Alella amb la Seguretat

Sobre Nosotros

T'estimes el poble d'Alella? Tens ideies que ens puguin beneficiar a tots? T'agradaria gaudir de xerrades trimestrals per acabar amb la inseguretat?

Historia

La finca anomenada Torre del Governador està datada del 1337 i està protegida parcialment pel seu valor arquitectònic i paisagístic. Al llarg dels segles ha estat vinculada a Alella, sobretot des que Antoni Borrell l’adquirí com a espai de repòs i a la seva mort decidí llegar-la a l'Escola Pia, convertint-la en una escola on molts dels alellencs hi estudiaren.
A finals dels anys 90 hi ha varies ofertes de compra que guanya la Immobiliària del Banc de Sabadell, Landscape, trencant-se així la vinculació de l’espai al poble.
La finca té un valor arquitectònic rellevant, així com els seus jardins, estàtues i espècies vegetals, més enllà del valor emotiu i sentimental que té per a la nostra població. També disposava d’un fons bibliogràfic molt extens i valuós, del qual vam poder disfrutar un any, gràcies a un acord signat entre l’escola i l’ajuntament, però que malauradament no es va mantenir.
La finca té un total de 4,2 hectàrees de terreny, dels quals 5.653 m2 són sostre construït a la Torre del governador i Can xeco Monnar Combina l’estil neoclàssic, neogòtic, neo-àrab i modernista, tot i creant un conjunt eclèctic. A l'interior hi ha una sèrie de estances molt decorades, les quals destaquen el saló de cristall, actualment en un estat ruïnós; el saló de les pintures, amb elements perillosos penjant del sostre; la capella de la Mercè, on tots els elements decoratius han estat arrancats i destruïts; els banys turcs, plens de runa i vegetació; i el pont de Can Barnades, actualment sense baranes ni cap tipus de protecció.
La zona dels jardins, actualment no resta més que 5 escultures clàssiques de les aproximadament 30 que hi eren presents, i tots els camins han quedat tapats per vegetació i palmeres mortes.
La finca de Can Xeco Monnar, protegida pel POUM i sense possibilitat d'ampliació del seu sostre, es troba en un estat ruïna, amb el sostre totalment desplomat, i només en peu la façana.
Per a aturar el procés de degradació dels Escolapis d'Alella s'hauria de dotar la finca d'un ús o usos que la mantinguessin en servei el més aviat possible. A més, cal definir un projecte viable i sostenible atès l’agreujament de la degradació de tot el complex en els últims temps.
L'Ajuntament té el compromís de fer una sessió informativa oberta a tothom i el proper mes de febrer de 2012. Implica't i participa.

Dirección: ALELLA, 08328 Alella
Ciudad: Alella
Ruta: ALELLA
Código postal: 08328


Lugares similares cerca
Can Lleonart Can Lleonart 535 metros Es un centro Cultural y Lúdico con mucha actividad de tipo social. Sus actividades va...
Avancem Alella Avancem Alella 1 km Avancem Alella som un partit polític preocupat pels temes del poble, amb una visió pr...
Ajuntament d'Alella Ajuntament d'Alella 1 km Excelente atención al publico. Casi estaban cerrando la oficina y amablemente me aten...
Valors d'Alella Valors d'Alella 1 km Associació plural i totalment transversal en defensa de la cohesió al municipi. Des d...
Comenta sobre este lugar

Agregue este mapa a su sitio web;



Nosotros usamos cookies

Utilizamos cookies y otras tecnologías de seguimiento para mejorar su experiencia de navegación en nuestro sitio web, mostrarle contenido personalizado y anuncios dirigidos, analizar el tráfico de nuestro sitio web y comprender de dónde provienen nuestros visitantes.. Política de privacidad