facebooktwitterpinterest

Reseñas, información para La Capseta de Música

La Capseta de Música

Sobre Nosotros

MÚSICA EN FAMÍLIA per a infants de 0 a 3 anys:
jocs de falda, cançons, cantarelles, moixaines, danses, carícies, instruments, ritme, relaxació...

Reus

Historia

LA CAPSETA DE MÚSICA és una activitat adreçada a infants de P0, P1 i P2, es fa un dia a la setmana, en sessions de 45 minuts i dura tot un trimestre.

A les sessions, els adults/es i la mainada compartim la música, el ritme i les danses a través dels jocs de falda, les cançons, les audicions, les cantarelles, les estones de relaxació, etc. Sempre amb la companyia de ninots i titelles, jugant amb mocadors i cintes, a través de les carícies i moixaines, amb instruments a l’abast de la mà...

L'OBJECTIU és crear moments lúdics en què, adults i infants, ens relacionem a través de la música i gaudim conjuntament de totes les sensacions i estímuls que aquesta ens proporciona (no pretenem, doncs, fer "classes de música").

En cada sessió de La Capseta de Música poden passar coses molt diferents, però els EIXOS BÀSICS sobre els quals es desenvolupen són: les cançons, el joc amb ritmes, la manipulació lliure d’instruments, les danses, els jocs de falda i les moixaines, les audicions i les estones per a la relaxació.

Com que NO FEM “CLASSES DE MÚSICA FORMALS”, tota aquesta activitat es duu a terme jugant: ens acompanyen ninotets, titelles i altres objectes que ens introdueixen a les cançons o a les audicions. Juguem amb ritmes marcant-los al cos dels infants o amb l’ajuda de mocadors i cintes de colors. Ballem de forma senzilla i, en ocasions, també amb el suport de les cintes i els mocadors... Per a la relaxació ens ajudem de músiques suaus, plomes, carícies, pilotetes, etc.

L’ELEMENT PRINCIPAL amb què treballem és LA VEU: tothom participa cantant. També en ocasions, i segons l’activitat, comptarem amb acompanyaments d’instruments musicals. I sempre hi haurà moments per a algunes músiques gravades.

No es tracta pròpiament d'una activitat d'animació infantil, sinó d'una ACTIVITAT EN FAMÍLIA. Els adults acompanyants participen activament en les sessions, per tal d'aconseguir una experiència i un aprenentatge compartits. I, a més a més, ens il·lusiona que aquesta vivència pugui perdurar més enllà de les sessions de La Capseta de Música: volem que us feu vostres les cançons, els jocs de falda, que agafeu el gust per dansar amb la vostra quitxalla i que en qualsevol lloc, situació o moment, pugueu gaudir de nou de tot aquest bagatge. Per això us facilitem de forma regular informació sobre els materials que anem treballant.

Les AGRUPACIONS PER EDATS dels diferents grups són orientatives, els criteris determinants per a pertànyer a un grup o un altre són evolutius. El més important és el que separa els infants que encara no caminen amb agilitat dels que ja ho fan.

Un tret destacat de les nostres activitats és que ens basem en els elements de la nostra CULTURA I TRADICIÓ POPULARS.

"No hi ha cap poble que no tingui la seva pròpia Música. És un llenguatge que s'ha format al llarg dels segles i que ens fa sentir el passat, el present i el futur". (Hermínia Carbó).

DURADA DE L'ACTIVITAT: Qui ho desitgi pot apuntar-se a tants trimestres consecutius com vulgui fins a COMPLETAR el CURS en què l'infant acaba P2.

(Seguim el mateix criteri de tall d'edat que en les escoles bressol: els infants no s'han d'esborrar automàticament a partir de la data que fan els tres anys. Mentre els correspon cursar P2 poden venir també tot aquell curs a La Capseta de Música. Així, els infants que fan els tres anys al gener, per exemple, no acabaran La Capseta de Música al gener, sinó que poden acabar-la al juny).



VOLS...
- més informació d'horaris i grups?
- portar les sessions de La Capseta de Música a la teva entitat?

[email protected]



BENEFICIS DE LA VIVÈNCIA DE LA MÚSICA:
El món afectiu i sensorial és de vital importància per al bon desenvolupament de les capacitats de la mainada des del naixement. Per tant, la música esdevé un element cabdal ja en els primers anys de vida d’un infant. Són múltiples els beneficis que aporta la vivència de la música en la primera infància. A tall d’exemple direm que mitjançant aquesta activitat s’estimulen els sentits de la vista, el tacte i... sobretot l'oïda, en els infants, aspectes bàsics en l’etapa de zero a tres anys. Amb la música s’afavoreix l’adquisició del llenguatge i la parla, el desenvolupament de la psicomotricitat fina, la capacitat d’atenció, l’adquisició de conceptes matemàtics, el desenvolupament motriu, es treballa tot jugant la memòria, la descoberta del propi cos, es potencia el gust estètic i un llarguíssim etcètera.

A més a més, la música és un LLENGUATGE QUE ENS PERMET RELACIONAR-NOS AFECTIVAMENT des del primer moment amb els nostres fills/es. Mitjançant els jocs de falda, moixaines, cançons i altres vivències musicals s'enforteixen els vincles afectius entre els petits/es i els seus adults més propers (mares, pares, padrins...) I amb el contacte físic que aquestes activitats impliquen, acompanyats de les rialles, la veu, les mirades, etc. dels adults, els infants adquireixen confiança i seguretat.

Així doncs, amb les sessions de La Capseta de Música, els infants i adults compartim de manera lúdica, distesa i divertida tot un nou món sonor.


CITA extreta del web d'El Musical, escola de música de Bellaterra:
"Fer música afavoreix el creixement harmònic i equilibrat dels infants. Ajuda al desenvolupament motriu i del llenguatge i promou la participació de les famílies en l'educació dels seus fills. També ajuda a integrar l'infant a la cultura del país on viu, ja que utilitza bàsicament elements musicals propis de la nostra cultura i tradició i fomenta la convivència entre ésser humans, compartint el plaer de fer música conjuntament en un entorn ric en espontaneïtat i creativitat".


CITA extreta del web de l'Escola de Música Can Ponsic:
"La música és insubstituïble en el desenvolupament dels infants perquè incideix d'una manera natural en els aspectes motor, cognitius i emocional. Qualsevol activitat dels nadons, aparentment només motriu o sensorial, té sempre una vessant emocional i intel•lectual, i també qualsevol fet de tipus afectiu repercuteix en el pensament i en la motricitat.

Les cançons, les moixaines i jocs de falda es poden considerar les primeres manifestacions lúdiques que les mares i els pares poden compartir amb els seus fills i filles, i constitueixen un punt de partida privilegiat en l'educació infantil, a través dels qual els nens i nenes poden iniciar el descobriment del seu cos, del llenguatge oral, de la dansa, del ritme, del moviment, de la música, aprenen a sentir, a percebre i, a poc a poc, a expressar-se.

A partir d'un any, els infants comencen una etapa en què guanyen autonomia dia a dia i poden manifestar cada vegada amb més claredat què senten i què volen. En aquesta edat, a través dels jocs dansats, les cançons i la música podem aprofundir en tots els aspectes de concentració i expressió: atenció a una música, a uns moviments, a una seqüència ordenada, a un text, a un vocabulari, a un final sempre canviant.

A través del repertori de cançons, jocs de falda, moixaines i de la manipulació d'instruments (petita percussió i joguines de so) els nens i nenes reben una estimulació afectiva única a través de la veu i el contacte amb el cos dels seus pares.

Als dos anys, la capacitat que el infants tenen de cantar les cançons potencia i accelera enormement el procés d'articulació de la parla, donada la relació existent entre el llenguatge verbal i el musical. I també ja tenen l'autonomia suficient per realitzar danses o jocs de moviment organitzats de forma col•lectiva, incorporant així la relació amb els altres infants. És per això que, sense deixar d'aprofundir en la relació afectiva entre adult i infant, també s'afavoreix la relació de grup a partir de l'estimulació musical".



NO ÉS MASSA AVIAT PER A COMENÇAR?
Molt sovint les famílies es pregunten si no és massa aviat començar a fer música poc després del naixement. La resposta és senzilla: no, mai és massa aviat per compartir el ric món de la música amb els infants, si es fa amb amor i de forma lúdica.

Cal saber que al quart mes de gestació l'aparell auditiu del nadó ja està format i és apte per a captar sons. Des d'aquest moment és el sentit que el connecta amb l'exterior. A això cal afegir-hi que els infants intrauterins tenen memòria, aprenen ja en l'úter matern (aprenen, per exemple, els patrons rítmics i melòdics de la llengua materna).

I els infants intrauterins responen a la música. No necessàriament la resposta és sempre positiva, depèn en gran mesura de l'estat en què la mare està rebent aquella música. Però quan és una experiència en positiu, el bebè estimulat amb música o amb la veu de la mare (o la parella i altres persones) presenta respostes neurovegetatives significatives i augmenten les seves connexions neuronals. A més a més, els estímuls musicals ajuden a desenvolupar l'aparell auditiu del nadó.

Així doncs, cantar-los i parlar-los és important i beneficiós ja abans de néixer.

I, després del naixement, si es fa amb amor, de forma lúdica i positiva, la música seguirà estimulant i aportant felicitat als infants. Això sí, quan són molt menuts segurament no ens ho poden exterioritzar com nosaltres esperaríem, però en els seu interior ells estan gaudint i beneficiant-se de l’experiència musical.



"Música en família per a infants de 0 a 3 anys.La Capseta de Música és una activitat de sensibilització musical per a infants dels 0 als 36 mesos, en què participen acompanyats d’un adult que també intervé activament en totes les dinàmiques.Oferim:- Sessions regulars durant el curs escolar.- Grups reduïts, en horari de matins i tardes.- Nadons des dels 0 mesos.- Inscripcions trimestrals.La Capseta de Música, moments bonics que sonen bé.Ens trobareu al local de l'ORFEÓ [email protected]"
Dirección: Avinguda del President Companys, 30, 43201 Reus
Ciudad: Reus
Ruta: Avinguda del President Companys, 30
Código postal: 43201


Lugares similares cerca
Primeval Essence Primeval Essence 488 metros Primeval Essence is Dani Cano's musical project. A mix of celtic, folk, rock, metal, ...
Rolling Fox Rock band Rolling Fox Rock band 670 metros ROLLING FOX is a Catalonia based Band playing main Rock hit covers as well as origina...
La Relliscada - BALLS FOLK d'arreu del món La Relliscada - BALLS FOLK d'arreu del món 761 metros La Relliscada, el taller de l'Aula on aprendreu danses tradicionals/folk i l'espai de...
Doble Rombo Doble Rombo 808 metros ROCK AND ROLL ¿Te atreves?
Reseñas
Traducido por Google Increíble proyecto que conecta grandes con pequeños a través de la música tradicional de nuestra tierra. Original Increïble projecte que connecta grans amb petits a través de la musica tradicional de la nostra terra.
Traducido por Google Me ha encantado la iniciativa. Poder compartir tiempo y cultura con los más pequeños de la casa ha sido una experiencia que repetiría y recomiendo sin duda! Gracias Nuria! Original M'ha encantat la iniciativa. Poder compartir temps i cultura amb els més menuts de la casa ha estat una experiència que repetiria i recomano sense dubte! Gràcies Núria!
Traducido por Google Actividad muy enriquecedora para pasar tiempo con el pequeño de casa y aprender algo de cultura popular y música. ¡Nos lo hemos pasado muy bien y tenemos muchas ganas de volver! Original Activitat molt enriquidora per passar temps amb el petit de casa i aprendre una mica de cultura popular i música. Ens ho hem passat molt bé i tenim moltes ganes de tornar-hi!
Comenta sobre este lugar

Agregue este mapa a su sitio web;



Nosotros usamos cookies

Utilizamos cookies y otras tecnologías de seguimiento para mejorar su experiencia de navegación en nuestro sitio web, mostrarle contenido personalizado y anuncios dirigidos, analizar el tráfico de nuestro sitio web y comprender de dónde provienen nuestros visitantes.. Política de privacidad