Centre d'Estudis sobre Passions; és a dir, sobre les representacions tradicionals i populars de la vida, Passió, mort i resurrecció de Jesús.
La Fundació Privada Passionarium es va constituir el 19 de març de 2003 i està inscrita al Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 1.852. Les seves finalitats són l’estudi i la difusió del fenomen passionístic i per complir-les ha creat el Centre d’Estudis Passionarium.
La Fundació es regeix per un Patronat constituït actualment per representants de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat (entitat fundadora), la Passió d’Olesa de Montserrat (entitat fundadora) i les Passions d’Esparreguera, de Cervera i d'Ulldecona.
El Centre d’Estudis Passionarium és creat i mantingut per la Fundació Passionarium amb l’objectiu d’estudiar i donar a conèixer el fenomen de les representacions populars i tradicionals de la Passió de Jesús. Per extensió, el Centre s’interessa també per totes les manifestacions de cultura popular i tradicional relacionades amb el cicle de la Setmana Santa.
El Centre d’Estudis vol esdevenir referència a Catalunya, Espanya i Europa en la recerca i el coneixement sobre aquesta activitat tradicional que té presència —històrica i actual— a moltes localitats europees.
El projecte de creació del Centre d’Estudis Passionarium compta en aquest moment amb la participació de les principals entitats catalanes que organitzen les representacions de les Passions i a poc a poc anirà integrant les d’altres territoris europeus.
Al costat d’aquestes entitats, creuen també en el projecte Passionarium les principals institucions catalanes. Han contribuït decisivament a la creació del Centre d’Estudis: el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i altres patrocinadors com Cometa Technologies, Neàpolis, Centre Tecnològic de Vilanova i la Geltrú, la Comunitat Minera Olesana i la col·laboració de la Biblioteca Santa Oliva d’Olesa de Montserrat i de l'Arxiu Comarcal de la Segarra.
Agregue este mapa a su sitio web;
Utilizamos cookies y otras tecnologías de seguimiento para mejorar su experiencia de navegación en nuestro sitio web, mostrarle contenido personalizado y anuncios dirigidos, analizar el tráfico de nuestro sitio web y comprender de dónde provienen nuestros visitantes.. Política de privacidad