facebooktwitterpinterest

Reseñas, información para POLICIA LOCAL DE LES FRANQUESES DEL VALLÈS

POLICIA LOCAL DE LES FRANQUESES DEL VALLÈS

Sobre Nosotros

Pàgina Oficial de Facebook de la Policia Local de Les Franqueses del Vallès.

Historia

La història de la policia Local de Les Franqueses del Vallès es remunta a l'any 1972, tot i que trobem escrits oficials anteriors que parlen de vigilants rurals i urbans, així com d'agutzil municipal.

La història de la policia Local de Les Franqueses del Vallès es remunta a l'any 1972, tot i que trobem escrits oficials anteriors que parlen de vigilants rurals i urbans, així com d'agutzil municipal.
Les primeres oposicions per accedir al cos de policia local les trobem datades en un escrit de la comissió municipal permanent de l'any 1972.
D'aquestes oposicions en sortiren els 3 primers guàrdies municipals de la història de la Policia Local en el nostre municipi. Pedro Chacon, Juan Arbo i Manuel Jimenez.
Ja en l'any 1976 s'incorporen al servei 2 agents mes interinament, Antonio Lopez Leon i Juan Lopez Montero (Aquest últim encara avui en actiu al cos).
Ben entrat el 1977 l'alcalde convocà mitjançant edicte un procés de selecció per a la provisió en propietat de 7 places de policia Local per tal de regularitzar la situació laboral dels agents en aquell moment interins.
Convocatoria de pruebas selectivas restringidas para provisión en propiedad de siete plazas de la Policía Municipal.
El Sr. Alcalde presidente da cuenta de que efectuados los estudios pertinentes e informes presentados, en cumplimiento de lo preceptuado en el Real Decreto 1409/77 procede convocar pruebas para provisión en propiedad de siete plazas de la Policía Municipal , si como opinan los tres componentes de la comisión municipal permanente y así lo juzgaren oportuno. Después de estudiar el preceptivo expediente y puesto a deliberación por absoluta unanimidad, se acuerda convocar dichas plazas publicando la convocatoria por edicto.
A partir d'aquestes convocatòries, la plantilla va anar augmentant aproximadament entre 1 i 2 agents per any, arribant a l'any 1992 a una plantilla de 13 agents que seguiria igual fins l'any 1996.
A l'any 1996 i seguin amb la vertebració de l'escala de comandament, s'incorpora a la plantilla un subinspector en cap i es creen 3 places de caporal.
A l'any 1984 es comença a vertebrar l'escala de comandament del cos, creant la primera plaça de caporal en cap, assumint aquest càrrec el Sr. Antonio Lopez Leon, càrrec que va ocupar fins l'any 1992.
A l'any 1984 s'aprova la llei de coordinació de Policies Locals per part del parlament de Catalunya. En base a aquesta llei i degut al fort augment de la inseguretat ciutadana es coordinen els serveis de la Policia de Les Franqueses amb les Policies dels municipis mes propers.
Arribats ja a l'any 1995 la plantilla de la policia local era de 13 agents.
En l'any 1998 s'incorpora a l¡organigrama de la policia la figura de l'inspector en cap substituint en el càrrec al subinspector fins aleshores existent.
entre els anys 2000-2002 es creen 2 plaçes mes de caporal, quedant la plantilla en 19 efectius.
La realitat actual de la plantilla de la Policia Local es de 27 efectius en diferents escales i 3 administratius.
Durant tota la seva historia, la Policia Local de Les Franqueses ha passat per diferents etapes sociopolítiques, adaptant els seus recursos i mètodes de treball d'acord amb la realitat social del moment.
Dins de la història de la policia local, un dels serveis mes complexes i de gran caràcter humanitari fou l'accident ferroviari succeït al nostre municipi el 7 de desembre de 1979 on perderen la vida 20 persones i mes de 80 ferits.
sens dubte durant la seva existència, els seus efectius s'han trobat en nombrosos serveis, que per la seva magnitud i complexitat restaran sempre a la seva memòria. Aquests serveis han estat en temes d'accidents de circulació, delictes contra les persones, contra el patrimoni, medi ambient i incivisme.
Actualment el mètode de treball esta encaminat al servei públic pro-actiu de proximitat i qualitat.

En l'any 1985 la policia local de les franqueses inicia la relació en matèria d'educació viària amb els diferents centres escolars del municipi.
Des d'aquesta data, any rere any el agents encarregats de fer aquesta tasca han intentat superar-se tan a nivell teòric com pràctic, a l'hora de realitzar les classes als nens i nenes.
Amb la col•laboració de les diferents institucions, en especial del Servei Català del trànsit, s'ha aconseguit portar a terme una tasca de vital importància per els nens i nenes com ha futurs conductors.
La conscienciació del respecte tant a les normes de trànsit com de civisme en la conducció i altres aspectes han estat els pilars en els quals s'han basat els cursos d'educació viària.
Cada cop mes intentem que les pràctiques que realitzem siguin el mes real possibles, portant els nens al carrer perquè de primera ma puguin observar el comportament dels conductors.

Dirección: Rafael Alberti num. 2, 08520 Corró De Vall, Cataluna, Spain
Teléfono: +34938467575
Ciudad: Corró de Vall
Ruta: Rafael Alberti num. 2
Código postal: 08520


Lugares similares cerca
Ajuntament Les Franqueses Del Valles Ajuntament Les Franqueses Del Valles 619 metros La trató me gusta mucho muy buena gente gracias
Comenta sobre este lugar

Agregue este mapa a su sitio web;



Nosotros usamos cookies

Utilizamos cookies y otras tecnologías de seguimiento para mejorar su experiencia de navegación en nuestro sitio web, mostrarle contenido personalizado y anuncios dirigidos, analizar el tráfico de nuestro sitio web y comprender de dónde provienen nuestros visitantes.. Política de privacidad