facebooktwitterpinterest

Reseñas, información para Vies Verdes de Girona

Vies Verdes de Girona

Sobre Nosotros

© Consorci de les Vies Verdes de Girona
Consulteu la nostra política de participació a les xarxes: http://bit.ly/PoliticaXarxesSocialsDdGi

Historia

Les vies verdes de Girona, guardonades amb el 2on Premi de les Vies Verdes Europees 2003, una Menció Especial el 2007, i el el premi a la millor Iniciativa Exemplar Europea del 2011, permeten anar des de l’encisador Pirineu gironí fins a la càlida Costa Brava a cop de pedal o en una grata caminada. El trajecte transcorre a través de cinc de les vuit comarques gironines: el Baix Empordà, el Gironès, la Selva, la Garrotxa i el Ripollès.

El recorregut, de 125 quilòmetres, està estructurat en quatre trams: la Ruta del Ferro i del Carbó, que va de Ripoll a Ogassa passant per Sant Joan de les Abadesses; la Ruta del Carrilet Olot-Girona que va d’Olot a Girona travessant els poblets de les valls dels rius Ter, Brugent i Fluvià, la Ruta del Carrilet Girona-Sant Feliu de Guíxols que des de Girona travessa pel seu marge oriental la depressió de La Selva fins a Llagostera i des d’allà segueix la vall del Riudaura arribant a la Mediterrània per la població de Sant Feliu de Guíxols, i a tocar del mar, la Ruta del Tren Petit, que uneix les poblacions de Palamós i Palafrugell.

Les quatre vies verdes estan gestionades per un mateix organisme: el Consorci de les Vies Verdes de Girona. Aquest integra els vint-i-vuit ajuntaments de les poblacions per on transcorren les vies i la Diputació de Girona.

Els antecedents històrics d’aquestes vies verdes cal anar-los a buscar a la xarxa de carrilets que configurava la comunicació entre pobles de les comarques gironines. A finals del segle XIX, la iniciativa privada de la burgesia industrial, amb el suport de la ciutadania i el recolzament tècnic d’enginyers civils, va anar implantant els anomenats trens econòmics per tal d’incrementar la circulació de mercaderies i l’accés a les zones portuàries. Això va suposar un avanç important en la industrialització i la comunicació entre pobles.

La recuperació d’aquestes vies de tren, que anys enrera eren la garantia de la bona relació entre les poblacions, avui ofereixen la oportunitat de descobrir la riquesa cultural, històrica i paisatgística d’aquestes terres, a peu o a cop de pedal. La geografia del terreny i la gran varietat de paisatges fan d’aquesta zona un espai idoni per la pràctica del cicloturisme i el senderisme.



"Les vies verdes són antics traçats ferroviaris en desús que han estat adaptats per a recórrer a peu o amb bicicleta. Les rutes són fàcils, agradables, segures, accessibles i estan integrades en l’entorn natural.Tenen els seus orígens en les vies de tren que creuaven el paisatge de les comarques gironines, que amb el pas del temps, van caure en desús i actualment han esdevingut camins per recórrer i gaudir de la natura i la cultura del nord-est de Catalunya.Aquestes vies no han parat de créixer des que l’any 2003 les va començar a gestionar el Consorci de les Vies Verdes de Girona. La seva tasca principal és la de realitzar el manteniment i millora de la infraestructura, la promoció del seu ús i l’ampliació de la xarxa."
Dirección: Emili Grahit 13, 9-B, 17002 Gerona
Teléfono: +34972486950
Ciudad: Girona
Ruta: Emili Grahit 13, 9-B
Código postal: 17002


Horas laborales

lunes: 08:00 - 15:00
martes: 08:00 - 15:00
miércoles: 08:00 - 15:00
jueves: 09:00 - 17:00
viernes: 08:00 - 15:00

Lugares similares cerca
Ohvale España Ohvale España 1 km Importadores oficiales de las motos Ohvale GP0 en España
megamo bicycles megamo bicycles 3 km Megamo
Gravity Check Gravity Check 4 km Gravity Check™ is a world-class apparel brand inspired by the thrill and joy of the c...
Navigator Lures Navigator Lures 30 km Traducido por Google Envío muy rápido a Alemania. Grandes señuelos y aparejos. Defini...
Airsoft Sport L'Escala Airsoft Sport L'Escala 31 km Buen trato, cordialidad y material abundante. Vale la pena pasar por la tienda.
CrojetBike CrojetBike 31 km MONKEY E-BIKE Transformem la teva bicicleta convencional a una bicicleta elèctrica. O...
Reseñas
Traducido por Google Hola soy un jubilado de Porqueres hace unos días junto a mi mujer hicimos un pedazo del carril bici de Girona a Olot y al acabar le dije que ya podía marchar en coche de Girona a Porqueres que yo ya iría por el carril bici que va de Girona a Serinyà. Cuando fui a la altura de Sarrià siguiendo los indicadores me llevaron hasta Medinyà. Una vez allí me doy cuenta que es el carril bici que va a Figueres, sigo por la carretera que va a Cornellà del Terri hasta Porqueres y hemos dicho otro día lo harás al revés de Porqueres en Girona para ver si es más fácil. El día que lo pruebo cuando estoy a la altura de Palol de Revardit tengo problemas para encontrar el recorrido y al llegar a Sarrià de Dalt tres cuartos del mismo, suerte de encontrar a otro ciclista que sabía cómo iba, llego al final a Girona. Resumiendo creo que faltan algunos rótulos en los cruces y algunas marcas en el suelo, y hay sitios que sobran. El trazado del camino está muy bien y seguro. Sólo faltan pequeños detalles. Muy buen trabajo!!!!! Original Hola sóc un jubilat de Porqueres fa uns dies junt amb la meva dona vam fer un tros del carril bici de Girona a Olot i al acabar vaig dir-li que ja podia marxar en cotxe de Girona a Porqueres que jo ja aniria pel carril bici que va de Girona a Serinyà .Quan vaig ser a l'altura de Sarrià seguint els indicadors em van portar fins a Medinyà. Un cop allà em dono conta que és el carril bici que va a Figueres, segueixo per la carretera que va a Cornellà del Terri fins a Porqueres i hem dic un altre dia ho faràs al revés de Porqueres a Girona per veure si es mes fàcil. El dia que ho provo quan soc a l'altura de Palol de Revardit tinc problemes per trobar el recorregut i al arribar a Sarrià de Dalt tres quarts del mateix, sort de trobar un altre ciclista que sabia com anava, arribo al final a Girona. Resumint crec que falten alguns rètols als encreuaments i algunes marques al terra, i hi ha llocs que en sobren. El traçat del camí esta molt bé i segur. Només hi falten petits detalls . Molt bona feina!!!!!
Traducido por Google Como vecino de Mont-ras, y agricultor con tierras colindantes con la vía verde quiero expresar mi queja por la cantidad de perros desatados que pasean por la vía verde, asimismo constatar el elevado núm. de vehículos que equivocada o intencionadamente circulan por la vía verde. Sería necesario la colocación de barreras para impedir la circulación de estos vehículos que ponen en peligro a los peatones y ciclistas... Original Com a veí de Mont-ras, i agricultor amb terres conlindants amb la via verda vull expresar la meva queixa per la quantitat de gossos deslligats que passegen per la via verda, així mateix constatar l'elevat núm. de vehicles que equivocada o intencionadament circulen per la via verda. Seria necessari la col·locació de barreres per impedir la circulació d'aquests vehicles que posen en perill els vianants i ciclistes...
Traducido por Google "Ruta del tren pequeño" espectacular nosotros la hicimos de Calella de Palafrugell hasta Palamós, pero hay más combinaciones, más kms, como podeis ver en el mapa de la foto. Es preciosa, mucho planeta por si va con niños, para hacer en bici o caminando, haga una ruta por campo chulisiiima!!!! No se la pierdan está súper bien señalizada, y es una buena alternativa para pasar un día en la naturaleza e ir de un pueblo a otro de la playa. Os súper recomiendo!!!! Y en un momento dado cuando llegue al destino elija puede hacer un aperitivo, como hicimos nosotros al llegar a Palamós Sant Antoni de Calonge. Original "Ruta del trenet petit" espectacular nosaltres la vam fer de Calella de Palafrugell fins a Palamós, però hi han més combinacións, mes kms, com podeu veure al mapa de la foto. És preciosa, molt planeta per si aneu amb nens, per fer amb bici o caminant, feu una ruta per camp chulisiiima!!!! No us la perdeu està súper ben senyalitzada, i es una bona alternativa per passar un dia en la natura i anar de un poble a un altre de la platja. Us súper recomano!!!! I en un moment donat quan arribeu al destí escolliu podeu fer un aperitiu, com vam fer nosaltres al arribar a Palamós Sant Antoni de Calonge.
Traducido por Google estamos haciendo vía verde en Llagostera en Cassà Original estem fent via verda a Llagostera a Cassà
Comenta sobre este lugar

Agregue este mapa a su sitio web;



Nosotros usamos cookies

Utilizamos cookies y otras tecnologías de seguimiento para mejorar su experiencia de navegación en nuestro sitio web, mostrarle contenido personalizado y anuncios dirigidos, analizar el tráfico de nuestro sitio web y comprender de dónde provienen nuestros visitantes.. Política de privacidad