L’ojectiu és crear vincles entre creadors, pensadors i públic de manera que sigui un "lloc compartit" per a la pràctica artística basada en el cos.
L’animal a l’esquena respon a la necessitat dels seus iniciadors María Muñoz i Pep Ramis, directors artístics de Mal Pelo, d’obrir una estructura de companyia de dansa a una estructura de xarxa basada en l’intercanvi amb altres artistes i creadors.
Neix com a projecte el 1997 i formalitza el seu primer programa d’activitats el 2001, moment a partir del que inicia el seu creixement amb una diversitat i volum d’activitat que el converteix en un dels centres de creació de referència tant a Catalunya com a nivell nacional i internacional participant en programes en xarxa amb diferents països d’Europa, Orient Mitjà i Llatinoamèrica.
El nom "L’animal a l’esquena" fa al·lusió a la imatge d’un animal carregat sobre l’esquena, sobre una columna que és l’eix central del cos i del moviment. Una imatge que evoca també una certa condició de fragilitat.
L’animal s’ha posicionat des dels seus inicis com un centre d’investigació sobre el llenguatge artístic contemporani, com una iniciativa de dinamització entre els artistes i el públic facilitant que els creadors mostrin els seus processos de creació, com un lloc de reflexió a través del seu arxiu “cos creació pensament” així com de diverses publicacions puntuals i com un espai de formació oferint cursos, laboratoris i seminaris específics.
Un "refugi temporal" en el que la diversitat vol ser reconeguda i acceptada.
En aquest moment, L’animal, a més de posar en marxa el seu programa anual d’activitats basat en les seves línies d’acció i adaptat a les circumstàncies del moment, té els següents objectius:
- Continuar involucrats en el procés de recerca i diàleg amb les noves realitats culturals i socials del nostre entorn i de l’escena contemporània.
- Incentivar les sinèrgies entre la reflexió cultural i la reflexió científica, mediambiental i social.
- Fiançar les relacions internacionals i l’intercanvi amb l’entorn específic en el que està implantat el projecte.
- Posar de manifest i donar a conèixer què significa portar a terme un projecte com aquest en un entorn descentralitzat i rural.
Parlar de cultura implica també parlar de perifèria i per tant d’un intent de descentralització. Treballar des d’aquesta perifèria geogràfica és difícil i gratificant al mateix temps. Les tasques de dinamització, participació i intercanvi artístic en un mitjà no urbà comporten un diàleg entre factors molt diversos, un procés de reinvenció continu i de reafirmació constant.
Línies d’acció
Les activitats es desenvolupen al voltant de les següents línies d’acció:
. Creació: residències per a companyies i artistes professionals de les arts escèniques, nacionals i Internacionales, oferint les instal·lacions i el suport necessari per al desenvolupament de processos artístics de creació de caràcter interdisciplinari en un entorn no urbà.
. Intercanvi i diàleg: organització de trobades i laboratoris amb artistes procedents de diferents disciplines i cultures que permetin desenvolupar processos de recerca i pràctica.
. Formació: organització de seminaris de reflexió, cursos i tallers per a professionals.
. Difusió i exhibició: presentació pública de processos de creació de les companyies residents i artistes convidats. Presentació de programes específics com Animal Tardor/BHUM ! o participació en altres programacions afins.
. Documentació i arxiu: creació d’una base de dades en forma d’arxiu digital i analògic mitjançant el registre i la classificació de material documental de les diferents propostes acollides en residència a L’animal a l’esquena i, en general, de les pràctiques artístiques contemporànies sobre el cos.
Agregue este mapa a su sitio web;
Utilizamos cookies y otras tecnologías de seguimiento para mejorar su experiencia de navegación en nuestro sitio web, mostrarle contenido personalizado y anuncios dirigidos, analizar el tráfico de nuestro sitio web y comprender de dónde provienen nuestros visitantes.. Política de privacidad